Image Photos Position 3

Τελευταίες αναρτήσεις...

Με την συμμετοχή εκπροσώπων από 12 αεραθλητικά σωματεία της ΕΛΑΟ πραγματοποιήθηκε στις 8/12/21 η ετήσια Συνέλευση Σωματείων Α/Π για το 2021 με την Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς -Zoom meeting Αυτή είναι η 2η για φέτος, συνάντηση της ΕΑΠ με τα σωματεία που καλλιεργούν Α/Π

Δείτε τα θέματα και το υλικό της συνάντησης και τις επόμενες ενέργειες εδώ:

pdfΕτήσια Συνέλευση ΕΑΠ-Σωματείων Zoom meeting 08/12/2021

Η Επιτροπή Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς κατ’ εφαρμογή του άρθρου 3 του Κανονισμού Λειτουργίας Επιτροπών Αεραθλημάτων της ΕΛΑΟ, προσκαλεί όλα τα Αεραθλητικά Σωματεία με ενασχόληση στο αεράθλημα, στην Ετήσια Συνέλευση Σωματείων που θα γίνει με την χρήση της πλατφόρμας Zoom την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα έναρξης 19:30μμ.

Την 21η Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική συνέλευση της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας με την συμμετοχή των εκπροσώπων σωματείων και των Επιτροπών Αεραθλημάτων. Η Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς παρουσίασε στο σώμα της ΓΣ  τα πεπραγμένα του 2018 για το αλεξίπτωτο πλαγιάς δηλ :

 • τους αγώνες και την προπονητική δραστηριοποίηση σωματείων και αθλητών,
 • την εκπαιδευτική δραστηριότητα των σωματείων και των συνεργαζόμενων σχολών
 • τις εξετάσεις απόκτησης /αναβάθμισης αδειών χειριστών Α/Π
 • τα θεατα ασφάλειας πτήσεων και καταγραφης των συμβάντων
 • τις δράσεις της Επιτροπής σε οργανωτικά θέματα του αεραθλήματος κανονισμούς, προβολή του αεραθλήματος

  και ανέπτυξε το πρόγραμμα δράσης για το 2019 : Πρόγραμμα Αγώνων, εκπαιδεύσεις και άλλες δράσεις. Συνοπτικά, η παρουσίαση εδώ.

pdfΠαρουσίαση δράσης ΕΑΠ 2018

Η Επιτροπή Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς κατ’ εφαρμογή του άρθρου 3 του Κανονισμού Λειτουργίας Επιτροπών Αεραθλημάτων της ΕΛΑΟ, προσκαλεί όλα τα Αεραθλητικά Σωματεία με ενασχόληση στο Α/Π, στην Ετήσια Συνέλευση Σωματείων που θα γίνει την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 στα γραφεία του Μορφωτικού Συλλόγου Προμάχων στους Προμάχους Αλμωπίας, όπου θα πραγματοποιηθεί και ο πρώτος αγώνας του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος Α/Π για το 2019.

Η ΕΔΑΑΠ σε συνεργασία με το Δ.Σ. της ΕΛΑΟ και την Αερολέσχη Αθηνών πραγματοποιεί στις 09.12.2018, ημέρα Κυριακή στο Αμφιθέατρο της Δ.Α.Ε. της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόι την 4η Συνάντηση Ασφάλειας Πτήσεων της Γενικής Αεροπορίας.

Η εν λόγω συνάντηση είναι σε συνέχεια των αντίστοιχων συναντήσεων του 2015, 2016 και 2017 και εντάσσεται στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της ΕΔΑΑΠ για την προαγωγή της ασφάλειας των πτήσεων.

Δεδομένου ότι ο  χώρος που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση είναι στρατιωτικός, απαιτείται  να αποσταλούν τα ονόματα των ατόμων, οι οποίοι δυνητικά θα λάβουν μέρος στη συνάντηση προκειμένου να εξασφαλιστεί άδεια εισόδου στο χώρο, τα οποία πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Τρίτη 04.12.2018 το αργότερο στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: mailto:p.korobili@aaiasb.gr

Σας επισημαίνουμε ότι η παρακολούθηση μιας ημερίδας τέτοιας θεματολογίας, θεωρείται επιμόρφωση απαραίτητη για τα μέλη των ΔΣ των αεραθλητικών σωματείων, τους Εκπαιδευτές, τους συνεργάτες των Σχολών εκμάθησης και φυσικά για τους χειριστές κάθε επιπέδου που δραστηριοποιούνται ενεργά στο Αλεξίπτωτο Πλαγιάς και γενικά για κάθε εμπλεκόμενο που στοχεύει στην απόκτηση και διάδοση της σωστής νοοτροπίας ώστε κάθε αεραθλητική δραστηριότητα να πραγματοποιείται με την μέγιστη ασφάλεια.

Δείτε το πρόγραμμα της συνάντησης

Η Επιτροπή Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς προσκαλεί όλα τα Αεραθλητικά Σωματεία με ενασχόληση στο αεράθλημα, στην Ετήσια Συνέλευση Σωματείων για το 2018 που θα γίνει την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 στις εγκαταστάσεις της Αερολέσχης Έδεσσας στο Αεροδρόμιο Παναγίτσας και ώρα 20:00μμ, με τα παρακάτω βασικά θέματα:

Η Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς θεωρώντας πολύ σημαντική την συνεχή και δια ζώσης επικοινωνία της με τους υπεύθυνους εκπαιδευτές των εγκεκριμένων σχολών εκμάθησης για την καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία τους, προσκαλεί όλες τις εγκεκριμένες σχολές σε συνάντηση την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:30 στο Δημαρχείο Δήμου Σουλίου στην Παραμυθιά https://goo.gl/maps/3RuTeWV7LFm

Σκοπός της συνάντησης είναι η συζήτηση των πεπραγμένων 2017 των σχολών και των προβλημάτων/προβληματισμών που αναδύθηκαν ή εντοπίστηκαν με στόχο την γόνιμη αλληλεπίδραση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και τον σχεδιασμό παρεμβάσεων για την αναβάθμιση και βελτίωση της λειτουργίας των σχολών και της εκπαίδευσης στο Α/Π.

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων & Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ) σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛΑΟ) και την Αερολέσχη Λάρισας προγραμματίζει για τις 03 Ιουνίου 2018, ημέρα Κυριακή και με ώρα έναρξης 10:00 π.μ., συνάντηση για θέματα ασφάλειας πτήσεων με τους ασχολούμενους (φορείς εκπαίδευσης/εκπαιδευτές, χειριστές, μηχανικούς κλπ) με τη Γενική Αεροπορία.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (κτίριο Περιφέρειας Θεσσαλίας – Καλλισθένους & Θεοφράστου, Λάρισα) και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η εν λόγω συνάντηση είναι σε συνέχεια των αντίστοιχων συναντήσεων των προηγούμενων ετών, αποτελεί  την τρίτη περιφερειακή συνάντηση και εντάσσεται στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της ΕΔΑΑΠ για την προαγωγή της ασφάλειας πτήσεων.

Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη και σημαντική.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της συνάντησης

Την 1η Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική συνέλευση της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας με την συμμετοχή των εκπροσώπων σωματείων και των Επιτροπών Αεραθλημάτων. Η Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς παρουσίασε στο σώμα της ΓΣ  τα πεπραγμένα του 2017 για το αλεξίπτωτο πλαγιάς δηλ :

 • τους αγώνες και την προπονητική δραστηριοπόιηση σωματείων και αθλητών,
 • την εκπαιδευτική δραστηριότητα των σωματείων και των συνεργαζόμενων σχολών
 • τις εξετάσεις απόκτησης /αναβάθμισης αδειών χειριστών Α/Π
 • τις δράσεις της σε οργανωτικά θέματα του αεραθλήματος

  και ανέπτυξε το πρόγραμμα δράσης για το 2018. Συνοπτικά, η παρουσίαση εδώ.

pdfΠαρουσίαση δράσης ΕΑΠ 2017