Image Photos Position 3

Τελευταίες αναρτήσεις...

Την 21η Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική συνέλευση της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας με την συμμετοχή των εκπροσώπων σωματείων και των Επιτροπών Αεραθλημάτων. Η Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς παρουσίασε στο σώμα της ΓΣ  τα πεπραγμένα του 2018 για το αλεξίπτωτο πλαγιάς δηλ :

 • τους αγώνες και την προπονητική δραστηριοποίηση σωματείων και αθλητών,
 • την εκπαιδευτική δραστηριότητα των σωματείων και των συνεργαζόμενων σχολών
 • τις εξετάσεις απόκτησης /αναβάθμισης αδειών χειριστών Α/Π
 • τα θεατα ασφάλειας πτήσεων και καταγραφης των συμβάντων
 • τις δράσεις της Επιτροπής σε οργανωτικά θέματα του αεραθλήματος κανονισμούς, προβολή του αεραθλήματος

  και ανέπτυξε το πρόγραμμα δράσης για το 2019 : Πρόγραμμα Αγώνων, εκπαιδεύσεις και άλλες δράσεις. Συνοπτικά, η παρουσίαση εδώ.

pdfΠαρουσίαση δράσης ΕΑΠ 2018

Η ΕΔΑΑΠ σε συνεργασία με το Δ.Σ. της ΕΛΑΟ και την Αερολέσχη Αθηνών πραγματοποιεί στις 09.12.2018, ημέρα Κυριακή στο Αμφιθέατρο της Δ.Α.Ε. της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόι την 4η Συνάντηση Ασφάλειας Πτήσεων της Γενικής Αεροπορίας.

Η εν λόγω συνάντηση είναι σε συνέχεια των αντίστοιχων συναντήσεων του 2015, 2016 και 2017 και εντάσσεται στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της ΕΔΑΑΠ για την προαγωγή της ασφάλειας των πτήσεων.

Δεδομένου ότι ο  χώρος που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση είναι στρατιωτικός, απαιτείται  να αποσταλούν τα ονόματα των ατόμων, οι οποίοι δυνητικά θα λάβουν μέρος στη συνάντηση προκειμένου να εξασφαλιστεί άδεια εισόδου στο χώρο, τα οποία πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Τρίτη 04.12.2018 το αργότερο στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: mailto:p.korobili@aaiasb.gr

Σας επισημαίνουμε ότι η παρακολούθηση μιας ημερίδας τέτοιας θεματολογίας, θεωρείται επιμόρφωση απαραίτητη για τα μέλη των ΔΣ των αεραθλητικών σωματείων, τους Εκπαιδευτές, τους συνεργάτες των Σχολών εκμάθησης και φυσικά για τους χειριστές κάθε επιπέδου που δραστηριοποιούνται ενεργά στο Αλεξίπτωτο Πλαγιάς και γενικά για κάθε εμπλεκόμενο που στοχεύει στην απόκτηση και διάδοση της σωστής νοοτροπίας ώστε κάθε αεραθλητική δραστηριότητα να πραγματοποιείται με την μέγιστη ασφάλεια.

Δείτε το πρόγραμμα της συνάντησης

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων & Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ) σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛΑΟ) και την Αερολέσχη Λάρισας προγραμματίζει για τις 03 Ιουνίου 2018, ημέρα Κυριακή και με ώρα έναρξης 10:00 π.μ., συνάντηση για θέματα ασφάλειας πτήσεων με τους ασχολούμενους (φορείς εκπαίδευσης/εκπαιδευτές, χειριστές, μηχανικούς κλπ) με τη Γενική Αεροπορία.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (κτίριο Περιφέρειας Θεσσαλίας – Καλλισθένους & Θεοφράστου, Λάρισα) και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η εν λόγω συνάντηση είναι σε συνέχεια των αντίστοιχων συναντήσεων των προηγούμενων ετών, αποτελεί  την τρίτη περιφερειακή συνάντηση και εντάσσεται στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της ΕΔΑΑΠ για την προαγωγή της ασφάλειας πτήσεων.

Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη και σημαντική.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της συνάντησης

Την 1η Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική συνέλευση της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας με την συμμετοχή των εκπροσώπων σωματείων και των Επιτροπών Αεραθλημάτων. Η Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς παρουσίασε στο σώμα της ΓΣ  τα πεπραγμένα του 2017 για το αλεξίπτωτο πλαγιάς δηλ :

 • τους αγώνες και την προπονητική δραστηριοπόιηση σωματείων και αθλητών,
 • την εκπαιδευτική δραστηριότητα των σωματείων και των συνεργαζόμενων σχολών
 • τις εξετάσεις απόκτησης /αναβάθμισης αδειών χειριστών Α/Π
 • τις δράσεις της σε οργανωτικά θέματα του αεραθλήματος

  και ανέπτυξε το πρόγραμμα δράσης για το 2018. Συνοπτικά, η παρουσίαση εδώ.

pdfΠαρουσίαση δράσης ΕΑΠ 2017

 

Η ΕΔΑΑΠ σε συνεργασία με το Δ.Σ. της ΕΛΑΟ και την Αερολέσχη Αθηνών διοργανώνει την Κυριακή 10.12.2017, στο Αμφιθέατρο της Δ.Α.Ε. της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόϊ την 3η Συνάντηση Ασφάλειας Πτήσεων της Γενικής Αεροπορίας.

 

Η εν λόγω συνάντηση είναι σε συνέχεια των αντίστοιχων συναντήσεων του 2015 και 2016 και εντάσσεται στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της ΕΔΑΑΠ για την προαγωγή της ασφάλειας των πτήσεων.

 

Κάθε πιλότος ή ομάδα πιλότων που θελει να συμμετέχει πρέπει να αποστείλει ονοματεπώνυμο ή λίστα ονομάτων στην ΕΔΑΑΠ το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 06.12.2017 στο  e-mail: p.korobili@aaiasb.gr προκειμένου να εξασφαλιστεί άδεια εισόδου στο χώρο του στρατιωτικού αεροδρομίου Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα η Διαβατήριο για λόγους ταυτοποίησης τους στην κεντρική πύλη.

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς, αποτελώντας ένα σημαντικό μέρος της αεραθλητικής δράσης στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί και μοιράζεται τον εναέριο χώρο με τις άλλες πτητικές συσκευές. Ως εκ τούτων η επικοινωνία, γνωριμια, και συνύπαρξή μας, κρίνεται απαραίτητη και σημαντική:

- για να υπάρχει σωστή ενημέρωση, αλληλοκατανόηση των αρχών λειτουργίας όλων των πλευρών, των κανονισμών και νόμων που διέπουν τον εναέριο χώρο
- για την κατανόηση και υιοθέτηση των ορθών μεθόδων διάδοσης στους ενασχολούμενους, ενος υγιούς σκεπτικού ασφάλειας πτήσεων που θα θεμελιώνει την εμπιστοσύνη του κοινού σε μια "παράδοξη" για τον άνθρωπο δραση, την πτήση, θα προωθεί τον αεραθλητισμό σαν μια ασφαλή δράση για όλους  και θα ελαχιστοποιεί τα συμβάντα ή τα ατυχήματα, σε κάθε σχετική δραστηριότητα.

Κάθε ατύχημα ή συμβάν αποτελεί "πληγή" για το άθλημα και έχει αρνητικές συνέπειες για όλους μας.

Για αρχή αρκεί να πιστέψουμε οτι η ασφάλεια πτήσεων δεν είναι ένα εποχικό ή περιστασιακό μέλημα των σωματείων, των σχολών εκμάθησης ή των ίδιων των χειριστών, αλλά μια πάντα επίκαιρη συζήτηση, που μας αφορά όλους. Η παρακολούθηση μιας ημερίδας τέτοιας θεματολογίας, θεωρείται επιμορφωτική δράση απαραίτητη για κάθε χειριστή που δραστηριοποιείται ενεργά στο αεράθλημα και γενικά για κάθε εμπλεκόμενο στην εκπάιδευση και την διάδοση της νοοτροπίας ασφάλειας. (σωματεία-σχολές)

Ακολουθεί το πρόγραμμα και η θεματολογία της συνάντησης.

H  ΕΔΑΑΠ ,σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας -ΕΛΑΟ , την Αερολέσχη Θεσσαλονίκης και τους φορείς της Γενικής Αεροπορίας στη Θεσσαλονίκη οργανώνει  Συνάντηση Ασφαλείας στις 25 Ιουνίου 2017, ημέρα Κυριακή και με ώρα έναρξης 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων «Πιλότος Χρήστος Παπαζαφειρίου» στον Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη. Στην συνάντηση θα παρουσιαστουν και συζητηθούν σημαντικά θέματα ασφάλειας πτήσεων που αφορούν άμεσα τους ασχολούμενους (φορείς εκπαίδευσης, εκπαιδευτές, χειριστές, κ.λπ.) με τη Γενική Αεροπορία.

Η εν λόγω συνάντηση είναι σε συνέχεια των αντίστοιχων συναντήσεων των προηγούμενων ετών και αποτελεί τη δεύτερη περιφερειακή συνάντηση.

Ακολουθεί το πρόγραμμα και η θεματολογία της Συνάντησης.

 

Αυτό το Σάββατο 14.01.2017 στις εγκαταστάσεις της Αερολέσχης Αθηνών στο Τατόι (με είσοδό απο τη βόρεια πύλη του αεροδρομίου του Τατοϊου) θα πραγματοποιηθεί η ετησια συνάντηση Ασφαλείας της ΕΔΑΑΠ με τους φορείς της Γενικής Αεροπορίας.

Ακολουθεί το πρόγραμμα και η θεματολογία της συνάντησης.